Heemkundige Informaties

Home  Genealogie -  Heemkunde  -  Gezinsreconstructies - Familieportret -

 

 

Dorpsbenamingen in Herderen

Enkele jaren geleden kreeg ik het idee om de meeste dorpsbenamingen te noteren en er telkens de familie er achter weer te geven.  Sommige bijnamen van Herderen heb ik NIET weergegeven, deels op last van de familie, deels uit piéteit voor de betrokkenen.

Mochten er desondanks nog personen zijn die niet blij zijn met het publiceren van de bijnaam, gelieve het mij te melden en onmiddellijk verwijder ik de betroffen naam.

Dorpsnamen in Herderen     <klik>

 

Familiekronieken

In de jaren '70 en '80 verschenen er in het dagblad 'Het Belang van Limburg' een aantal artikelen van de hand van Piet Severijns en Francis Goole betreffende :

Van zowel "Het Belang van Limburg"  als van "Piet Severijns" verkreeg ik de toestemming, om een aantal artikelen te hernemen in mijn homepage. Uiteraard herneem ik enkel deze die met mij verbonden zijn.

Wil je weten of er ook een artikel betreffende jouw familienaam verschenen is in "Het Belang van Limburg",  open deze PDF (hier zijn alle artikelen hernomen die ooit gepubliceerd werden met datum van verschijnen in 'Het Belang van Limburg' en de Rubriek waarin ze opgenomen werden. Via het digitale Archief van HBvL (als je abonnementhouder bent) kan je deze publicaties terugvinden.  Ik mag géén artikels verder verspreiden wegens het auteursrecht van zowel de krant als van de auteurs van deze artikelen.

Wil je echter het wapenschild van je familie in kleur ontvangen neem je contact met William Goole (zoon van Francis) : goole.william@skynet.be


Gemeentekronieken

In de jaren '70 en '80 verschenen er in het dagblad 'Het Belang van Limburg' een aantal artikelen van de hand van Piet Severijns en Francis Goole betreffende :

   Limburgse Gemeenten (enkele voorbeelden)

Wil je hiervan een totaal overzicht, klik dan <hier> om de PDF te voorschijn te toveren.